MEDITERRANEAN ESCARGOTS ΛΕΥΚΟ ΧΑΒΙΑΡΙ

Στη Mediterranean escargots δημιούργησαν ένα προϊόν ιδιαίτερης γαστριμαργικής απόλαυσης. Από τα λευκά σαλιγκάρια που εκτρέφουν φτιάχνουν το λευκό χαβιάρι.

Το 1992 μία ομάδα νέων επιστημόνων αποφάσισαν να εξειδικευτούν στον τομέα της καλλιέργειας σαλιγκαριών  και να ανοίξουν νέα μονοπάτια στην Ελλάδα όσον αφορά την αναπαραγωγή τους.

Το 1998 ίδρυσαν την πρώτη μονάδα τους και μέχρι το 2003 τελειοποίησαν τη μέθοδο εντατικής αναπαραγωγής.  Τα σαλιγκάρια τους είναι πλούσια σε γεύση, με μαλακό «κρέας» και λαμπερό κέλυφος. Για αυτό το αποτέλεσμα, ακολούθησαν στον τομέα της καλλιέργειας σαλιγκαριών πρωτοποριακές μεθόδους, με αποτέλεσμα να διαθέτουν πλέον 26 μονάδες σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδας.

Στις μονάδες αυτές δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο περιβάλλον. Τα σαλιγκάρια τρέφονται με ελληνικές, βιολογικές τροφές και όλα τα προϊόντα τους είναι αποτέλεσμα διεργασιών με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές, χωρίς χρήση χημικών.

Καλλιεργούν διαφορετικά είδη σαλιγκαριών των οποίων το «κρέας» είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, αμινοξέα, ασβέστιο, σίδηρο και ωμέγα-3 λιπαρά, επιπλέον, είναι εύπεπτα και με λίγες θερμίδες.

Μεταξύ των προϊόντων που διαθέτουν στην αγορά το πιο ιδιαίτερο και δυσεύρετο, είναι το λευκό χαβιάρι και το λευκό χαβιάρι με βρώσιμο χρυσό 24 καρατίων.

Σε συσκευασία των 40 ή 90 γραμμαρίων, αυτό το μοναδικό προϊόν πολυτελείας, είναι από αυγά λευκών σαλιγκαριών, έχει φίνα γεύση  με ελαφριές νότες από μείγμα γλυκού και αλμυρού.