DRYAS GREEK TRUFFLE ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ

Το Κριθαρότο της Dryas δίνει ένα απολαυστικό πιάτο, χυλωμένο, γήινο, γεμάτο αρώματα βουνού, ξύλου και δάσους, χάρη στην εξαιρετικής ποιότητας μαύρη τρούφα.

Η τρούφα παίζει το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού αιώνες. Λίγα εκατοστά κάτω από το χώμα, μεγαλώνει αγκαλιά με ρίζες δέντρων, στο υγρό και ανήλιο περιβάλλον των δασών. Η συγκατοίκηση είναι ωφέλιμη και για τις δύο πλευρές. Η τρούφα διαλέγει την ρίζα της και ανταμείβει το δέντρο για τη φιλοξενία. Το βοηθάει να τραβήξει απαραίτητα συστατικά από το υπέδαφος. Έτσι ζουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα…

Γιατί, η τρούφα μας προσφέρει τέτοιες μοναδικές γαστριμαργικές απολαύσεις που τη ζητάμε σε κάθε δυνατή μορφή. Αποξηραμένη, φρέσκια, πούδρα, έλαιο, πατέ. Αυτούσια ή ως συμπλήρωμα, αφήνει το τόσο ξεχωριστό αποτύπωμά της στις συνταγές που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Λόγω δημοφιλίας, πια τη βρίσκουμε σε όλα τα delicatessen και δε χρειάζεται να την αναζητήσουμε σε δύσβατα μονοπάτια (οι μη μυημένοι). Φτάνει στις κουζίνες μας με μια μικρή έρευνα στην αγορά.  

Εννοείται, ψάχνουμε για ελληνικές τρούφες. Είναι πλέον διεθνώς αναγνωρισμένες. Και φυσικά, ανάλογα, τι θέλουμε να φτιάξουμε, επιλέγουμε ετικέτα.

Το Κριθαρότο Dryas είναι ιδανική επιλογή. Με κριθαράκι, μανιτάρια, αγαρικό – πορτομπέλο, μαύρη τρούφα, κρεμμύδι και άρωμα τρούφας, μια σύνθεση γεμάτη.

Τα  μανιτάρια παίρνουν το χρόνο τους να αναπτύξουν τις γεύσεις και τα αρώματά τους, να ενσωματωθούν στη συνταγή, όσο το κριθαράκι τραβάει τα νόστιμα, αρωματισμένα υγρά όλων των συστατικών.

«Με μια κίνηση» και με ένα μόνο σκεύος, θα απολαύσουμε ένα ολοκληρωμένο πιάτο.

Μια πρόταση εμπνευσμένη από τη σύγχρονη κουζίνα, αλλά σε απόλυτο συσχετισμό με την παραδοσιακή κουζίνα της Βόρειας Ελλάδας, κυρίως.

Το κριθαράκι είναι ο χαμαιλέων της γεύσης, με άψογη συμπεριφορά, μαγειρεύεται με ό τι βάλει ο νους μας. Στη μοντέρνα του εκδοχή είναι ακόμα πιο νόστιμο. Το κριθαρότο, μπαίνει στη φωτιά με όλα του τα συστατικά, σβήνει με κρασί, μαγειρεύεται αργά και χυλώνει μετά από μεθοδικά ανακατέματα.

Η πλούσια σύνθεση μανιταριών γεμίζει το γευστικό αποτέλεσμα και το άμυλο του κριθαριού προσθέτει ευχάριστη γλύκα στο σύνολο.

 Η πρόταση της εταιρείας είναι ολοκληρωμένη, αλλά πάντα μπορούμε να προσθέσουμε τα συστατικά που μας αρέσουν. Να τελειώσουμε το μαγείρεμα με λίγο βούτυρο,  να συμπληρώσουμε βότανα και μπαχαρικά και να σερβίρουμε με λίγο τυρί.