TERRA FYLLIDA ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑ

Καινοτομικά προϊόντα μανιταριού, ξεκινούν από τις Σέρρες και ταξιδεύουν ανά τον κόσμο. Το Σαγανάκι με Αγαρικό, Ούζο και Τομάτα μας αφήνει με ένα ευτυχισμένο χαμόγελο έκπληξης.

Το μανιτάρι, με την ιδιότητά του να προσαρμόζεται ανάλογα με τα συνοδευτικά, είναι ο καρατερίστας της γαστρονομίας. Με βάση το μοναδικό άρωμά του, τη γεύση και την σάρκα του, μπορούν να δημιουργηθούν εξαιρετικά πιάτα. Ακόμα και όταν έχει δεύτερο ρόλο (ορεκτικό, συνοδευτικό) κερδίζει τις εντυπώσεις.

Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε με πόσους διαφορετικούς τρόπους, κάθε τοπική ελληνική ή διεθνής κουζίνα έχει προβάλλει τον πολυπρόσωπο χαρακτήρα των μανιταριών.

Πάντα, όμως φτάνει στα χέρια μας μια νέα πρόταση που μας προκαλεί να τη δοκιμάσουμε. Αυτή τη φορά, το διαφορετικό έρχεται από την Terra Fyllida. Η εταιρεία είναι γνωστή στον κόσμο των μανιταρόφιλων.

Το Chutney Μανιτάρι Πλευρώτους με Τσίλι, Κάρυ και Πορτοκάλι και το Chutney Μανιτάρι Πλευρώτους με Κόλιανδρο και Μπαχάρι έχουν αγαπηθεί πολύ. Αλλά και το Γλυκό Κουταλιού Μανιτάρι Πλευρώτους
με Καβουρδισμένο Αμύγδαλο και Άρωμα Βανίλιας, αφού ξάφνιασε μερικούς, πήρε εύσημα και μπήκε στη λίστα με τις gourmet προτάσεις.

Προχωράμε, για να δοκιμάσουμε τις καινούριες, αλμυρές γεύσεις της.

Το μανιτάρι γίνεται σαγανάκι. Δύο επιλογές μας δίνει η εταιρεία, Σαγανάκι Μανιτάρι Αγαρικό με Ούζο και Τομάτα και Σαγανάκι Μανιτάρι Αγαρικό με Μουστάρδα και Λεμόνι.

Για τη μουστάρδα και το μανιτάρι ξέραμε όλοι, για το αγαρικό και το ούζο με την τομάτα θα μάθουμε όλοι, αφού κάνουμε πειράματα με τη συνταγή της Terra Fyllida.

Στο γυάλινο βαζάκι της μπαίνουν φρέσκα αγαρικά μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, σοταρισμένα σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και σιγοβρασμένα με ούζο και σάλτσα τομάτας.  Όλα τα υλικά είναι προσεκτικά επιλεγμένα, χωρίς πρόσθετες ουσίες, για να συνθέσουν ένα μοναδικό σαγανάκι.

Αρχικά δοκιμάζουμε το περιεχόμενο, όπως το προτείνει η εταιρεία, για να δούμε τις ισορροπίες. Μετά, βάζουμε το προσωπικό κριτήριο και φτιάχνουμε τις δικές μας συνταγές. Αν κολλήσουμε, το site της Terra Fyllida μας βοηθάει με τις προτάσεις μαγειρικής που δίνει.

Το σίγουρο είναι πως η γλυκιά σπιρτάδα του ούζου καραμελώνει τη ντομάτα και το αγαρικό φτιάχνοντας ένα πιάτο πρωταγωνιστή.