ΑΡΙΑΔΝΗ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Μια επίσκεψη στη Ζαρούχλα θα μας ανταμείψει με πολλούς τρόπους. Όμορφη φύση, ωραίο χωριό, καλοσυντηρημένο και νόστιμα, τοπικά προϊόντα.

Βέβαια, μιλάμε για τις παρασκευές της Αριάδνης, που η ιστορία της είναι συνυφασμένη με τον τόπο της. Φέτος, η εταιρεία, κλείνει τα είκοσι. Μια γυναίκα, οικογενειακές συνταγές και αγνές πρώτες ύλες συνθέτουν την πετυχημένη πορεία.

Η Αριάδνη, ξεκίνησε την Αριάδνη με ό τι της πρόσφερε ο τόπος της. Αλεύρι, γάλα, αυγά, για τα ζυμαρικά και φρούτα για τα γλυκά. Δε χρειάστηκε τίποτα άλλο, στρώθηκε στη δουλειά. Φυσικά, η παραγωγή της μεγαλώνει, αφού πια τα προϊόντα της είναι περιζήτητα. Στην ποιότητά τους δεν έχουν γίνει εκπτώσεις. Η Αχαΐα τα παρέχει όλα.

Τα ζυμαρικά Αριάδνη φτιάχνονται από αλεύρι ολικής άλεσης που παράγει η εταιρεία, αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής και κατσικίσιο γάλα από την τοπική παραγωγή. Έτσι τα ζυμαρικά κρατάνε την πλούσια γεύση που αναζητάμε στις παραδοσιακές συνταγές. Εκτός από τα κλασικά, τραχανά, πλιγούρι, χυλοπίτες και κριθαράκι, θα βρούμε λαζάνια και βίδες, πέσαμε σε μια έκπληξη.

Το πιο «σύγχρονο» εγχείρημα της Αριάδνη; Ζυμαρικά με λαχανικά. Φανταστείτε τις εξαιρετικές πρώτες ύλες όταν μπαίνουν τα  φρέσκα λαχανικά, τοπικής παραγωγής. Οι συνδυασμοί είναι εξαιρετικοί. Κριθαράκι με λαχανικά, καρότο παντζάρι και σπανάκι, βίδες με τσουκνίδα ή πιπεριά Φλωρίνης. Η βάση της συνταγής είναι τόσο σωστά εκτελεσμένη που τα συστατικά μοσχοβολούν ακόμα και μόλις ανοίξουμε μια συσκευασία.

 Όταν βράσουν, το άρωμα κάθε λαχανικού είναι τόσο ζωντανό και προσφέρει γευστικές απολαύσεις με τα πιο βασικά υλικά. Αλατοπίπερο και λίγο λάδι και τα ζυμαρικά λαχανικών είναι έτοιμο πιάτο. Όχι, δεν απαγορεύεται το τυρί, αλλά καλύτερα να τα δοκιμάσετε έστω και μια φορά σκέτα. Μετά διαλέξτε ένα ωραίο, ελαφρύ τυρί, χοντροτριμμένο  να τα συνοδεύσετε.

Αν περάσετε από τη Ζαρούχλα και μπείτε στην Αριάδνη, μη ξαφνιαστείτε από τις απλές συσκευασίες. Μάρκετινγκ στην επαρχία είναι το καλό όνομα του παραγωγού. Εμείς διαλέξαμε τρεις γεύσεις (αυτές που μας μύρισαν πρώτες).

Κοιτάξαμε το μικρό χαρτάκι, πιασμένο με χόρτο στο σακουλάκι. Η Αριάδνη, στη Ζαρούχλα γράφει με το χέρι την ημερομηνία παραγωγής και το χρόνο βρασμού. Κάθε συσκευασία είναι φτιαγμένη με προσωπική φροντίδα και αγάπη και ας έχουν περάσει τα πρώτα είκοσι χρόνια.