ΛΙΑΣΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ – ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Λιαστά ντοματίνια ή ντομάτες, ένα ακόμα παράδειγμα πώς με απλές τεχνικές μπορούμε να διατηρήσουμε φρούτα ή λαχανικά και να τα καταναλώσουμε καθ’ όλη τη χρονιά.

Οι ντομάτες είναι ίσως το πιο διαδεδομένο και αγαπητό λαχανικό ενώ αποτελεί βάση για πολλές σάλτσες. Μάλλον γι αυτό και έχουμε βρει τόσους πολλούς τρόπους να την επεξεργαστούμε και να τη συντηρήσουμε. Όσο πιο ήπια γίνει η καλλιέργειά της και εφόσον η συγκομιδή γίνει την καλύτερη εποχή τόσο πιο νόστιμες θα είναι οι παρασκευές μας ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα.

Η εταιρεία Γεωθερμική Ελλάδος εξειδικεύεται στην αποξήρανση φρούτων και λαχανικών με την αξιοποίηση της γεωθερμικής ενέργειας. Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται κοντά στο Δέλτα του Νέστου, στο νομό Ξάνθης. Η εταιρεία είναι γνωστή τόσο για την παραγωγή όσο και για την επεξεργασία ντομάτας.

Για να δούμε τί μας λέει το βαζάκι …

  • Η συσκευασία των 200γραμμ. Δίνει στραγγισμένο βάρος, 100 γραμμ.
  • Τα αποξηραμένα ντοματίνια μας ξεκουράζονται μέσα σε ηλιέλαιο, ξύδι από κρασί, σκόρδο και μυρωδικά.

Βέβαια είμαστε εξοικειωμένοι με τα αποξηραμένα ντοματίνια οπότε δε αναρωτιόμαστε πώς μπορούμε να τα απολαύσουμε. Και ως ορεκτικό και μαγειρεμένα δίνουν ιδιαίτερη νοστιμιά. Το χειμώνα η θέση τους σε κόκκινες σούπες, σε όσπρια και σε μακαρονάδες με κιμά, λαχανικά ή κρέας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Τους καλοκαιρινούς μήνες δε λείπουν από τα πρώτα πιάτα,  δίπλα στα τουρσάκια, τα τυράκια και τα θαλασσινά μεγαλώνουν την ποικιλία των γεύσεων, αλλά και τα αλίπαστα αγαπάνε και σε light μακαρονάδες με μεσογειακή ελεφράδα ταιριάζουν και για πρωινό με ψωμί και τυρί μην τα απαρνηθείτε, θα χάσετε.