CAMPUS ΠΟΛΤΟΣ ΜΑΥΡΟΥ ΣΚΟΡΔΟΥ

Μαύρο σκόρδο και σε πολτό μπορούν να απολαύσουν οι λάτρεις του πικάντικου, καυτερού βολβού με τις υπόλευκες σκελίδες, όχι μόνο για τη μοναδική γεύση και το έντονο άρωμα, αλλά και για τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Μαύρο σκόρδο και σε πολτό μπορούν να απολαύσουν οι λάτρεις του πικάντικου, καυτερού βολβού με τις υπόλευκες σκελίδες, όχι μόνο για τη μοναδική γεύση και το έντονο άρωμα, αλλά και για τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Μαύρο σκόρδο, το νέο προϊόν που έχει μπει στη λίστα των super foods. Στον Πλατύκαμπο του ιστορικού Δήμου Κιλελέρ, στη Θεσσαλική γη, η εταιρεία Campus δραστηριοποιείται από το 1996 και  παράγει προϊόντα με βάση το σκόρδο, τις ελιές, τις πιπεριές, το κρίταμο και άλλα. 

Γύρω από το σκόρδο, έχουν δημιουργήσει μια αξιόλογη σειρά προϊόντων, άλλα με δυνατή και άλλα με ήπια γεύση. Πλέον στη γκάμα της βρίσκουμε και Πολτό Μαύρου Σκόρδου.

Όσοι προτιμούν το σκόρδο στη διατροφή τους, θα λατρέψουν το μαύρο σκόρδο ακόμα περισσότερο. Καταρχήν τρώγεται ωμό άρα μπορεί να μπει παντού ως άλειμμα ή να εμφανιστεί στο τραπέζι μαζί με το ψωμί, τα ορεκτικά και τα αρτύματα. Είναι γλυκό και αρωματικό με ελαφρά υπόξινη επίγευση, ενώ δεν αφήνει την έντονη μυρωδιά του λευκού και δεν προκαλεί δυσπεψία.

Ιδιαίτερα το μαύρο σκόρδο, έχει τετραπλάσια συγκέντρωση ευεργετικών συστατικών, όπως Κάλιο, Νάτριο, Μαγνήσιο, Ασβέστιο αλλά και υδατοδιαλυτά αμινοξέα σε σχέση με το λευκό (πραγματικό θαύμα για το ανοσοποιητικό).

Το μαύρο σκόρδο είναι προϊόν μεταποίησης, δημιουργείται μέσα από μια φυσική επεξεργασία. Γενικότερα,  το ελληνικό σκόρδο, είναι πρώτο στην κατάταξη σε περιεκτικότητα κάποιων ουσιών όπως για παράδειγμα η αλλισίνη, συγκρινόμενο με εκείνα της Κίνας, της Ισπανίας ή της Αργεντινής.

Ο Πολτός – αλοιφή Μαύρου Σκόρδου είναι ιδανικός μεζές για τους λάτρεις του σκόρδου, ωφέλιμος και νόστιμος. Βάλτε τον πολτό σε σάντουιτς, σε καναπεδάκια ή σε ντρέσινγκ στη σαλάτα σας, συνοδεύστε θαλασσινούς μεζέδες, ψητά ψάρια και λαχανικά.