DOWNVILLAGE CLOVES ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΡΔΟ


Στην πειραματική φάρμα Black Garlic DownVillage του Παναγιώτη Γανωτή, στο Κατηχώρι Πηλίου ξεκίνησε το 2012 η παραγωγή του μαύρου σκόρδου που σήμερα πια το βρίσκουμε συσκευασμένο σε διάφορες μορφές, μόνο του και συνδυασμένο με άλλες τροφές.

Η παραγωγή του μαύρου σκόρδου αν και ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη ανταπόκριση καθώς είναι μια υπερτροφή με σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό.  Έχει διπλάσια αντιοξειδωτική δύναμη από το λευκό σκόρδο, αποδεικνύεται σημαντικός σύμμαχος ενάντια στις ελεύθερες ρίζες ενώ περιέχει μέχρι και 4 φορές υψηλότερες συγκεντρώσεις ευεργετικών συστατικών, όπως Κάλιο, Νάτριο, Μαγνήσιο, Ασβέστιο αλλά και υδατοδιαλυτά αμινοξέα.

Το μαύρο σκόρδο είναι στην πραγματικότητα το γνωστό μας σκόρδο που με την επεξεργασία παίρνει αυτό το χρώμα, αλλάζει η υφή του και μαλακώνει ενώ κερδίζει μια βαθιά, γλυκιά γεύση (αναδίδει τόνους καφέ, πετιμεζιού και γλυκόριζας) έχει απαλή επίγευση αφού υποχωρεί αισθητά η αψάδα και η έντονη μυρωδιά που χαρακτηρίζει τον ανεπεξέργαστο καρπό. Ως αποτέλεσμα μπορεί να ενταχθεί και σε γλυκές παρασκευές.

Οι σκελίδες μαύρου σκόρδου της Black Garlid Downvillage έρχονται σε ένα γυάλινο βαζάκι με στρογγυλό καπάκι. Το αυτοκόλλητο κοσμεί τη συσκευάσια με βάση το μαύρο χρώμα ενώ η κλασική γραμματοσειρά τονίζει τη διαχρονική αξία και την αναγνωρισμένη θρεπτική συμβολή του καρπού για τον άνθρωπο.

Ξεβιδώνουμε το καπάκι από το Βlack Garlic Cloves και βρίσκουμε ολόκληρες τις μαύρες σκελίδες, με ιδιαίτερη γυαλιστερή και στιλπνή όψη. Χωρητικότητα 15 γραμμάρια. Η εταιρεία μας δίνει τις πρώτες και πιο βασικές πληροφορίες για να εντάξουμε τους καρπούς στις συνταγές μας.

Αφού οι σκελίδες είναι επεξεργασμένες δε χρειάζονται μαγείρεμα για να μη χάσουν τη θρεπτική τους αξία. Ταιριάζουν πολύ σε σαλάτες και όσπρια, με ζυμαρικά, κρέατικά και ψάρια. Φτιάχνουν μοναδικά ντρέσινγκ και συνοδεύουν σάντουϊτς με αλλαντικά ή χορτοφαγικά.