FOS NATURAL CREATIVITY MALA PERUVIANA ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Σάλτσα Mala Peruviana σε γυάλινο μπουκάλι.

Η περουβιανής καταγωγής ντομάτα, αρχικά σκόρπισε τρόμο με τις δηλητηριώδεις ουσίες της. Πέρασε όμως λίγος καιρός και όλοι ανακάλυψαν τη ζουμερή, γλυκόξινη, πλούσια σάρκα της, καθώς και τις πολλές της προσωπικότητες.

Από τότε η ντομάτα έγινε το κέντρο της διατροφής μας, φρέσκια, χυμός, μαγειρεμένη, πελτές, πολτός ακόμα και γλυκό… αγαπήθηκε και αγαπιέται καθημερινά.

Εμείς, οι τυχεροί μεσόγειοι, απολαμβάνουμε τις ντομάτες, μεγαλωμένες φυσικά, στην ύπαιθρο. Τα καλοκαίρια φτιάχνουμε τις ωραιότερες σαλάτες και τα πιο νόστιμα λαδερά, αν θέλουμε φτιάχνουμε και φυσικό χυμό με ντομάτες και διάφορα λαχανικά ή φρούτα. Προϋπόθεση; Να διαλέξουμε καλής ποιότητας ντομάτες, αγνά καλλιεργημένες.

Τί γίνεται όμως όταν μπει ο χειμώνας; Αναζητάμε εταιρείες με καλή σάλτσα, νόστιμη, χωρίς συντηρητικά, από ντόπιες παραγωγές και έχουμε λύσει το πρόβλημα στέρησης.

Ανέκαθεν, τα νοικοκυριά προνοούσαν και συντηρούσαν ντομάτες για να βγει η χρονιά.  Είτε σε σάλτσα είτε σε πελτέ (πιο συμπυκνωμένος, με περισσότερο αλάτι), οι ντομάτες έμπαιναν σε γυάλινα βάζα και φυλάσσονταν σε σκιερό, δροσερό μέρος.

Κάπως έτσι και στις μέρες μας, πρότυπες εταιρείες επιλέγουν να αναβιώσουν την παράδοση, ακολουθούν τα βήματα προηγούμενων γενεών και μας δίνουν αγνή, πεντανόστιμη σάλτσα για να βγάλουμε τη σεζόν. Η Fos Natural Creativity ακολουθεί την προγονική μέθοδο για την παραγωγή της σάλτσας της.

Σημαντικές πληροφορίες

  • Για να διασφαλιστεί άριστη ποιότητα, η εταιρεία ακολουθεί αυστηρό πρωτόκολλο. Συνεργάζεται με αποκλειστικούς παραγωγούς και με γεωπόνους ,έτσι ο έλεγχος του προϊόντος γίνεται εξαρχής στο χωράφι.
  • Η συλλογή των καρπών γίνεται με το χέρι και διαλέγονται μόνο τα καλά στελέχη των φυτών.
  • Ο έλεγχος ποιότητας επαναλαμβάνεται στο τυποποιητήριο,  ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να μπει χαλασμένος καρπός στο τελικό προϊόν.
  • Η εποχικότητα του καρπού καθορίζει και την περίοδο συγκομιδής. Η παραγωγή γίνεται μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, κυρίως Αύγουστο-Σεπτέμβρη με υπαίθριες τομάτες μεγαλωμένες φυσικά.
  • Οι καρποί ξεφλουδίζονται, πολτοποιούνται και συντηρούνται με λίγο αλατάκι.
  • Τα προϊόντα δεν περιέχουν συντηρητικά και χρωστικές, είναι καθαρός χυμός τομάτας.
  • Ίσως κάποιες φορές να χρησιμοποιηθεί μικρή ποσότητα λεμονιού ή ξινό για την ρύθμιση του ph, όταν κριθεί απαραίτητο.

Τη σάλτσα Mala Peruviana, τη βρίσκουμε καλά σφραγισμένη σε γυάλινα μπουκάλια (θυμίζουν αυτά της μπύρας) με κερωμένο καπάκι και λαιμό, όπως έκαναν και οι παλιοί που δεν είχαν ψυγεία ή άλλους τρόπους στεγανοποίησης.

Τη Mala Peruviana θα την απολαύσουμε με το αγαπημένο μας κοκκινιστό ή σε λαδερά. Είναι ιδανική για όλα τα φαγητά όπου θέλουμε να προσθέσουμε ντομάτα. Καθώς δεν περιέχει παρά μόνο φυσικό χυμό, έχει την ατόφια γεύση του καρπού και μπορεί να μετουσιωθεί ανάλογα με τις γευστικές μας προτιμήσεις.

Οπωσδήποτε φτιάχνει το τέλειο Bloody Mairy  αλλά γίνεται και υπέροχο αναζωογωνητικό αναψυκτικό. Η εταιρεία, ήδη έχει κυκλοφορήσει το μείγμα Orange Tomato, δροσερό και ευεργετικό ρόφημα που μπορούμε να απολαύσουμε κρύο.

Επίσης η σάλτσα Mala Peruviana γίνεται βάση για ένα ενεργειακό ρόφημα – αν συνδυαστεί με άλλα souper food- που θα σας τονώσει και θα σας γεμίσει ενέργεια και ευεξία μετά την άθληση.