ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΛΑΜΠΑΣΥΝΗ ΜΕΛΙ ΜΕ ΚΑΚΑΟ KAI ΤΣΙΛΙ

Η πρώτη γενιά της Οικογένειας Αλαμπασύνη μπήκε στον κόσμο της  μελισσοκομίας και ταξίδεψε για να συλλέξει μέλι από διάφορους τόπους. Η δεύτερη γενιά εξέλιξε την παραγωγή δημιουργώντας προϊόντα Superfood.

Η Οικογένεια Αλαμπασύνη γνωρίστηκε με τις μέλισσες το 1988. Βρίσκει μέρη σε όλη την Ελλάδα, αφήνει τα μελίσσια της να ξεκουραστούν, να αναπαραχθούν και να δώσουν εξαιρετικό μέλι. Από τις πλαγιές του Ολύμπου ως τις ακτές των Ιονίων νήσων και την Πελοπόννησο, η πλούσια ελληνική βιοποικιλότητα προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για τη μελισσοκομία.

Οι άνθρωποι της οικογένειας συλλέγουν την παραγωγή τους στο κατάλληλο στάδιο, χωρίς καμία επεξεργασία ή προσθήκη. Φροντίζουν έτσι το μέλι τους να παραμένει αγνό και φυσικό, με όλες τις ευεργετικές και φαρμακευτικές ιδιότητες της πρωτογενούς του μορφής.

Το πιο νέο εγχείρημα της οικογένειας είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Υποστηρίζοντας τη θρεπτική αξία του μελιού θέλησαν να το φέρουν πιο κοντά στις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες, έτσι δημιούργησαν μια πρωτότυπη σειρά souperfoods με βάση το μέλι τους.

Τα οφέλη που δίνει στον οργανισμό το μέλι πολλαπλασιάζονται από τα εξαιρετικά μπαχάρια, τα αμύγδαλα, την πρόπολη, την σπιρουλίνα. Κάθε μίγμα φτιάχτηκε για να συμβάλλει στις ανάγκες του οργανισμού μας.

Μεταξύ των μοναδικών γεύσεων αξίζει να δοκιμάσουμε και το Μέλι Κακάο & Τσίλι. Αρωματικό με εντάσεις, δίνει ελαφριά πικράδα αρχικά, μετά επικρατεί το καυτερό στοιχείο. Όχι ενοχλητικά, τόσο ώστε να δώσει σπιρτάδα. Άλλωστε αυτοί οι συνδυασμοί μπορούν να ενταχθούν και στη ζαχαροπλαστική, οπότε δεν είναι καλό να χάνουμε τις ιδιαιτερότητές τους.

Ένα τσιζκέικ με Μέλι Κακάο & Τσίλι είναι σίγουρα ξεχωριστή πρόταση. Δοκιμάστε το και σε μπράουνις, cupcakes ή γλυκές κρέπες.