ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΛΟΥΚΑΚΟΥ – ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Πίσω από κάθε καλοφτιαγμένο προϊόν βρίσκεται ένας εύφορος κάμπος, μια οικογενειακή ιστορία και όρεξη για δουλειά.

Παράδειγμα η Οικογένεια Λουκάκου που για τρεις γενιές δείχνουν την ίδια αφοσίωση και συνέπεια στην παραγωγή τους.

Οι σπουδές του παππού στη Γεωπονική Σχολή άνοιξαν το δρόμο προς την καινοτομία, όμως η οικογένεια δεν απαξίωσε τις παραδοσιακές τεχνικές. Με βάση τον ελαιώνα στο Λακωνικό κάμπο και έναν οπωρώνα που ήρθε λίγο μετά, κάθε γενιά και κάθε μέλος της οικογένειας Λουκάκου άφησε ένα προσωπικό στίγμα και πρόσθεσε ένα ξεχωριστό προϊόν στην παραγωγή.

Τα χειροποίητα κουλουράκια έβγαναν από το φούρνο στο τραπέζι φτιαγμένα από το λάδι της οικογένειας ζυμωμένα από τη μαμά Λουκάκου που ήξερε τα μυστικά τους και τα έκανε μυρωδάτα και τραγανά. Τόσο νόστιμα ήταν, ώστε σήμερα μπορούμε να τα βρούμε στην αγορά και να τα απολαύσουμε και εμείς.

Η Τρίτη γενιά της οικογένειας Λουκάκου έβαλε τα μαμαδίστικα κουλουράκια  στο ντουλάπι μας. Όχι μία και δύο γεύσεις, αλλά πέντε (προς το παρόν) και ο καθένας ας δοκιμάσει για να επιλέξει το αγαπημένο του.

Φυσικά το must είναι «Κουλουράκια Πορτοκαλιού» αφού έχει στις πρώτες του ύλες το εξαιρετικό ελαιόλαδο και το πορτοκάλι της οικογενειακής σοδειάς.

Τα κουλουράκια κρασιού, σταφίδας ή γλυκάνισου είναι επίσης πολύ δημοφιλή αλλά και αυτά με τη φράουλα αφήνουν ανάλαφρα, φρουτένια αρώματα και θα τα προτιμήσουν οι μικρότεροι της παρέας.