ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΝΕΣΤΟΡΑ ΦΑΒΑΚΗ

Με τα όσπρια «είναι να μη γίνει η αρχή» όπως λέμε.

Η σχέση τις περισσότερες φορές αρχίζει δύσκολα και με πολλά εμπόδια (φτιάξε στο παιδί αυτό που του αρέσει, αφού δεν τις θέλει τις φακές) και τα χρόνια πέρασαν και ευτυχώς αγαπήσαμε τους θρεπτικούς, πολυδιάστατους και γευστικούς καρπούς όταν μπήκαμε στην κουζίνα γιατί μας έκοψε πείνα.

Είμαστε τυχεροί γιατί στη χώρα μας τα όσπρια δε λείπουν, ποικιλία έχουμε και καλή ποιότητα. Τα τελευταία χρόνια που ανθίζουν οι μικρές βιολογικές καλλιέργειες μαθαίνουμε ή ξαναθυμόμαστε τις διαφορετικές γεύσεις που έχουν οι καρποί από περιοχή σε περιοχή και διαβάζουμε τις προδιαγραφές στις συσκευασίες. Κάνουμε και πειράγματα στις κλασικές συνταγές, να βάλω ρεβίθια με γίγαντες; να βάλωωω…..

Και οι συνδυασμοί αμέτρητοι.

Θα φτιάξουμε Φαβακή είπαν στα Αγροκτήματα Νέστορα, φακές με φάβα δηλαδή και πρόσθεσαν αυτό το βιολογικό θησαυρό στον κατάλογό τους. Η ιδέα είναι ενδιαφέρουσα αφού ανοίγει την πόρτα της καλοκαιρινής μαγειρικής στη χειμωνιάτικη φακή. Οι θρεπτικές φακές από τα Γρεβενά καλοδέχονται τη φάβα, βράζουν μαζί της και παίρνουν τα χαρακτηριστικά των θερινών συνταγών.

Δε βασίζονται πια απαραίτητα στη σάλτσα, μεταμορφώνονται σε αρωματικό ορεκτικό ή σε σαλάτα, έρχονται από την αρχή στο τραπέζι, ως κρύο ή ως ζεστό πιάτο ανάλογα με όρεξη της μέρας και τα συνοδευτικά που θα έχουμε διαλέξει. Είπαμε τα όσπρια δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή μας.

Τα ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΝΕΣΤΟΡΑ παράγουν βιολογικά τρόφιμα με μότο «Ένα με τη φύση».