ΒΙΟΒΛΑΣΤΟΣ ΤΟΥΡΛΟΥ ΟΣΠΡΙΑ

Θέλουμε να ακολουθήσουμε μεσογειακή διατροφή; Τρώμε όσπρια δύο φορές την εβδομάδα.

Τα όσπρια είναι πολύ θρεπτικά, υγιεινά και βοηθούν στην αποτοξίνωση. Παραμένουν χαμηλά σε θερμίδες αν προσθέσουμε σωστή ποσότητα ελαιόλαδου.

Στο Βιοβλαστό βρίσκουμε όσπρια Τουρλού, μείγμα από μέτρια φασόλια, φασόλια χάντρες,φάβα, μαυρομάτικα και ροβίτσα. Ο συνδυασμός των διαφορετικών σπόρων μας δίνει ένα ιδιαίτερο γευστικό σύνολο που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Σημαντικό δέλεαρ για να τα μαγειρέψουμε συχνότερα.

Στη συσκευασία, η εταιρεία προτείνει το Τρουρλού ως σούπα με σάλτσα ντομάτας με λαχανικά.

Μια ωραία πρόταση, κυρίως χειμωνιάτικη. Τα πολυσπόρια είναι πολύ νόστιμα και ως σαλάτα. Τα βράζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν, προσθέτουμε το ντρέσινγκ που μας αρέσει, φρέσκα αρωματικά και τα απολαμβάνουμε.

Είναι πλήρες γεύμα από μόνα τους, αλλά μπορούν να μπουν και στη μέση του τραπεζιού, μαζί με άλλα ορεκτικά, πριν βγει το κυρίως πιάτο.

Μια πρωτότυπη ιδέα είναι να δοκιμάσετε τα όσπρια Τουρλού με κρύα σούπα ντομάτας, με ψιλοκομμένο αγγούρι και κρεμμυδάκια, όπως η γκασπάτσο. Το αποτέλεσμα είναι δροσερό, αρωματικό και εύγευστο.

Ποιες επιθυμίες μας  εκφράζουν τα όσπρια για να γίνουν πεντανόστιμα:

Επιλέγουμε όσπρια νέας εσοδείας γιατί είναι πιο βραστερά.
Δεν τα αφήνουμε στο ντουλάπι μήνες και μήνες.
Τα μουλιάζουμε περίπου 10 ώρες.
Ρίχνουμε το αλάτι προς το τέλος του μαγειρέματος.
Τα ξαφρίζουμε για να είναι εύπεπτα.
Προτιμάμε κατσαρόλα ή γάστρα, αν βράσουν με την ησυχία τους θα χυλώνουν χωρίς να σκάσουν και να λιώσουν.
Προσοχή στη θερμοκρασία, όχι φουλ το μάτι, λίγο πάνω από τη μέση αρκεί.


Η Βιοβλαστός επιλέγει όσπρια από Ελληνες γεωργούς με μικρές καλλιέργειες, που έχουν πιστοποιηθεί για τα πρότυπα παραγωγής που εφαρμόζουν.