ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ

Η Οικογένεια Κοντογιάννη έχει τα κτήματά της στην Κόρινθο.

Αμπελώνες και ελαιώνες που καλλιεργούνται εδώ και πολλές δεκαετίες δίνουν τους γευστικούς και υγιεινούς τους καρπούς.

Λάδι, κρασί, σταφίδα και πετιμέζι φτιάχνει η οικογένεια Κοντογιάννη που έχει καταγραμμένους παραδοσιακούς κώδικες καλλιέργειας και παραγωγής. Από την εποχή των παππούδων και των προπαππούδων φροντίζουν τα χωράφια τους.

Η άγραφη παράδοση και οι πρακτικές που διαχρονικά ακολουθούσαν οι αγρότες δεν έχει ξεχαστεί για την οικογένεια Κοντογιάννη. Σήμερα όμως, πάει ένα βήμα μπροστά. Με πίστη στα οφέλη της βιολογικής καλλιέργειας, εφαρμόζει σύγχρονες μεθόδους (όπως η βιοδυναμική καλλιέργεια) για να παράξει αγνά τις σοδειές της και να αποδώσει άριστες γεύσεις.

Η σοδειά από τα αμπέλια τους γίνεται σταφίδα, πετιμέζι και κρασί.

Το βιολογικό πετιμέζι της οικογένειας Κοντογιάννη έχει πυκνή βελούδινη υφή και σκούρο χρώμα. Φτιάχνεται από τις ποικιλίες μαυρούδι, ροδίτη και σαββατιανό και αφήνει μια αίσθηση πλούσια σε αρώματα με έντονη φυσική γλυκύτητα.

Αλείφεται το πρωί στο ψωμί,  στην φρυγανιά ή ακόμα και σε μπισκότα με λίγο ταχίνι που απογειώνει τη γεύση. Επίσης δίνει γλυκιά γεύση στη ζαχαροπλαστική. Μπορεί να μπει στα γλυκά σας και να αντικαταστήσει άλλες γλυκαντικές ουσίες.

Βραβευμένο το 2015 στο Great Taste.

Έχει λιπαρά 0,2.

Με πιστοποίηση από τη ΔΗΩ.