MANOLIO ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Το Manolio έρχεται από έναν νεαρό ελαιώνα, κοντά στην Μονή Αρκαδίου, στο Βόριο Μυλοπόταμο, στην Κρήτη.

Η προετοιμασία του κτήματος ξεκίνησε το έτος 2000. Για τη φύτευση επιλέχθηκαν οι ποικιλίες Κορωνέικη και Τσουνάτη. Σήμερα η πλαγιά είναι γεμάτη ελαιόδεντρα που δίνουν τους πολύτιμους καρπούς τους.

Οι γιοι  Μαθιουδάκη, αγρότες κατ’ επιλογή, αλλά όχι μόνο. Όταν αποφάσισαν να βγάλουν το δικό τους ελαιόλαδο ακολούθησαν σύγχρονες πρακτικές. Βέβαια στις καταγραφές τους υπάρχει όλη η γνώση από το οικογενειακό και τοπικό ιστορικό.

Ο ελαιώνας καλλιεργήθηκε εξ αρχής με σεβασμό στο περιβάλλον ώστε το Manolio να πιστοποιηθεί από τον οργανισμό Δ.Η.Ω, ως Βιολογικό Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

 Όλα τα στάδια της  παραγωγής γίνονται με απόλυτο σεβασμό στα δέντρα. Η σοδειά συλλέγεται με αμέριστη προσοχή στην ακεραιότητα του καρπού, το φθινόπωρο. Φτάνει στο ελαιοτριβείο όπου ακολουθεί έκθλιψη εν ψυχρώ. Έτσι, το Manolio διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα μοναδικά του χαρακτηριστικά, κεχριμπαρένιο βαθύ-πράσινο χρώμα, έντονα αρώματα φρούτων, μεστή, περιεκτική και έντονη γεύση.

Το ελαιόλαδο κάνει καλό στον οργανισμό, ακόμα και όταν μαγειρεύεται. Είναι όμως ευεργετικό όταν το τρώμε ωμό. Απολαμβάνουμε το Βιολογικό Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Manolio σε σαλάτες, ως άρτυμα, φρέσκο, σε μικρές δόσεις σε μαγειρευτά ή ψητά. Οι επιλογές απεριόριστες.